​​Grupperna är för närvarande fulla för läsåret 2019/20. Vänligen kontakta oss via email vid intresse. 

Registrering är öppen för barn mellan 3 och 18 år, gruppindelning sker främst baserat på ålder men även på svenskkunskaper. 

Lektionstid är fredagar kl 15.45-17.45 i skolans lokaler i Los Gatos. Alla lektioner hålls enbart på svenska. Barnet ska vara väl bekant med det svenska språket och behöver ha daglig kontakt med en vuxen (förälder, målsman, el dyl) som interagerar med barnet på svenska. Den vuxna måste kunna assistera i klassrummet på ett rullande schema.

Skolan är en ideell skolförening som sköts av en styrelse med volontärer. Föräldrarnas deltagande är avgörande. I och med registrering av ditt barn förbinder du dig att assistera i klassrummet minst en gång per termin och att delta i föräldramötet (årsmötet) som vanligtvis äger rum i september/oktober. Du förväntas också att bidra till våra roliga aktiviteter, t ex semmelbakning, påskfirande, julfest och skolavslutning.

Om barnet är minst 6 år gammalt vid skolstart eller fyller 6 år under höstterminen och har minst en förälder som är svensk medborgare är han/hon kvalificerad för den lägre skolavgiften (för läsåret 2019/2020 gäller det alltså barn födda senast 2013). Om barnet inte har en förälder som är svensk medborgare och/eller är yngre än 6 år (födda 2014 eller senare) gäller den högre avgiften. 

Registrering sker genom att betala in skolavgiften via Paypal/kreditkort nedan. Observera att du i Paypal behöver fylla i barnets namn samt födelseår (detta är viktigt för att vi ska kunna acceptera ansökan för ditt barn). Om du vill anmäla mer än ett barn gör du separata betalningar.

Vi behöver därutöver ett  ansökningsformulär  per elev. Ansökningsformuläret kan du antingen skriva ut och skicka in till Svenska Skolan i Silicon Valley, PO Box 53467, San Jose, CA 95153, eller fylla i digitalt/skriva ut och scanna in och maila till oss på swed_school[AT]yahoo.com (pdf-formuläret är inte ifyllbart direkt utan du behöver isf använda dig av ett program, finns även gratis webbtjänster så som pdfbuddy.com eller pdfescape.com). 

​Om du vill ansöka när läsåret redan börjat ber vi dig höra av dig till oss på mail först, så att vi kan se om det finns plats i den aktuella gruppen.

​​

Ansökan

Ansökan för läsåret 2019/2020

Ladda ner ansökningsformuläret i pdf:
Download
  1. Managing Director
  2. Managing Director
  3. Managing Director